Vilken typ av cykel väljer du?

Att träna och få upp konditionen är viktigt oavsett vad man håller på med, genom att träna och komma i form så orkar vi mera. Att cykla är ett av av bästa sätten att få upp konditionen, frågan är vilken typ av cykel du väljer. Gillar du att vara ute i naturen kanske en cykel för downhill passar bäst. Har du tänkt att cykla Vätternrundan så är nog en racerhoj du ska ha. Är det mer för att komma ut med familjen kanske det räcker med en vardagscykel.

Det bästa kan vara att ha ett antal olika cyklar för olika träningsmoment. Ja till och med en hederlig familjecykel kan vara skoj att ha när man cyklar ut med hela familjen på någon runda. Kolla runt på olika cyklar innan du bestämmer dig för vilken typ du ska köpa. Det kan vara så att en sportcykel är ditt nästa inköp och träna inför något större lopp, eller bara för att få upp konditionen allmänt.

Framförallt så tränas underkroppens stora muskelgrupper, framsida lår och sätesmusklerna får riktigt bra träning vid cykling. Det finns många bra anledningar varför man ska cykla för att komma i form. I och med att musklerna tränas gör det också att hjärtat får jobba på för att få blodet att cirkulera, detta innebär att hjärtat tränas också. Dina muskler och leder belastas inte lika mycket vid cykling som vit till exempel löpning. Vilket gör cykling till en mycket skonsam träningsform.